Nieuws

underconstruction

 

 

 

Deze pagina wordt binnenkort bijgewerkt.

Zaterdag 5 september 2010

Vaste verslaggeefster handbalmannen Bevo

PANNINGEN – Sinds het seizoen 2010/2011 volgt Ingrid Lemmens de handbalmannen van Bevo. De verslaggeefster zal bij alle thuiswedstrijd van de Panningse ploeg aanwezig zijn om er voor Dagblad de Limburger verslag van te doen.

Als oud-handbalster is het voor Ingrid Lemmens een grote eer om de eredivisieploeg te gaan volgen. Vorig seizoen maakte Ingrid Lemmens al kennis met het handbalwereld als journalist door de vrouwen van BFC in het vizier te houden. De Beekse handbalsters degradeerden op de slotdag uit de eredivisie ten koste van de vrouwen van Bevo.

Dit seizoen zijn de mannen aan de beurt. Ingrid Lemmens hoopt met Bevo mooie successen dit seizoen te beleven.

************************************************************************

Vrijdag 20 augustus 2010

Aan de slag als voetbalverslaggeefster

SITTARD – Voor A en C Media gaat Ingrid Lemmens dit seizoen de thuiswedstrijden van Fortuna Sittard volgen en artikelen over schrijven. De wedstrijdverslagen worden gepubliceerd in het ZondagsNieuws in de Westelijke Mijnstreek.

Ingrid Lemmens kreeg van regio hoofdredacteur Danny Vanhoudt de kans om zichzelf op deze manier te ontplooien en ervaring op te doen met het schrijven van artikelen op deadline.

Ondanks dat Ingrid Lemmens Fortuna Sittard al van kleins af aan een warm hart toedraagt, kan ze haar clubgevoelens opzij schuiven en zo nodig een kritisch artikel schrijven.

************************************************************************

Maandag 19 juli 2010

Ingrid Lemmens duikt Noord-Limburg in

VENLO – Het nieuws ligt op straat wordt wel eens gezegd. In de regio is dat vaak ook zo. Daarom dook Ingrid Lemmens vanaf 19 juli Noord-Limburg in. Omdat het gebied voor haar niet altijd even bekend is, was het een spannende uitdaging.

Gedurende haar zes weken op de redactie in Noord-Limburg schreef Ingrid Lemmens tal van verhalen. Ze kreeg de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen en te laten zien wat ze kon. Ze haalde maar liefst drie maal de voorpagina in Noord-Limburg met het champignonbier, de leerlingen van het Blariacumcollege uit Blerick die in de modderstromen in India vastzaten en een geboeide ontsnapte verdachte bij de politie.

In Venlo had Ingrid Lemmens een geweldige tijd en ze was dan ook zeer verheugd om te horen dat haar collega’s haar graag ooit zouden terugzien.

************************************************************************

Dinsdag 15 juli 2010

Aan de slag op de internetredactie

SITTARD – Op 15 juli 2010 is Ingrid Lemmens begonnen op de internetredactie van Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad. Door collega’s Stefan Dölcken en Raoul van den Booren kreeg ze haar eerste introductie met het systeem en de website van de krant.

Al gauw wist Ingrid Lemmens zich wegwijs te maken binnen het systeem en groeide ze uit tot een volwaardig lid van de internetredactie. Inmiddels werkt Ingrid Lemmens al ruim vier jaar voor de internetredactie. Sinds september 2014 brengt Limburger.nl echter geen actueel nieuws meer. Op de site van de Limburgse dagbladen zijn nu achtergrondverhalen en dossiers over het belangrijkste Limburgse en (inter)nationale nieuws te vinden. Voor het actuele Limburgse nieuws gaat u naar 1Limburg.nl

************************************************************************

Zondag 28 februari 2010

Ingrid Lemmens sluit stage af met ruime voldoende

ROTTERDAM – Na drie maanden zit de stage bij AD Sportwereld voor Ingrid Lemmens erop. De studente kijkt met een brede glimlach terug op haar periode in Rotterdam. Na een moeizame start, kreeg ze uiteindelijk toch de mogelijk om te laten zien wat ze kon.

Samen met stagebegeleider Henk van der Sluis van AD Sportwereld en FHJ-docent Theo Dersjant is besloten Ingrid Lemmens een ruime voldoende voor haar stage te geven. Haar pluspunten waren volgens het tweetal haar enthousiasme, inzet en doorzettingsvermogen.

Henk van der Sluis gaf Ingrid Lemmens nog een mooi compliment: ,,Ooit zullen we elkaar tegen komen in de sportjournalistiek. Want daar hoor jij thuis. Dat weet ik zeker.”

Klik hier voor alle artikelen die Ingrid Lemmens gedurende haar stage bij AD Sportwereld schreef.

************************************************************************

Vrijdag 5 februari 2010

Olympische Winterspelen op de redactie

ROTTERDAM – De komende twee weken maakt Ingrid Lemmens als stagiaire van AD Sportwereld de Olympische Winterspelen mee op de redactie.

Een geweldige en unieke kans om als stagiaire mee te liften op de stress en de spanning tijdens de Olympische Spelen. Met name het tijdsverschil tussen Canada en Nederland brengt belangrijke keuzes met zich mee op de redactie.

Hoewel de meeste producties door collega’s Sjoerd Mossou, Gerard den Elt en Jeroen Schmale in Vancouver gemaakt worden. Is het fantastisch om tijdens de avonden en nachten op de redactie in Rotterdam te zitten. In Rotterdam worden de knopen doorgehakt en de keuzes voor de pagina’s gemaakt.

Ingrid Lemmens zal deze twee weken zoveel mogelijk haar oor te luister leggen om veel kennis en ervaring op te doen. Qua schrijven is het deze weken echter iets minder. Maar ‘de Olympische ervaring’ neemt niemand haar meer af.

In de voorbereiding op de Olympische Winterspelen schreef Ingrid Lemmens een verhaal over de vlaggendragers, zie hier beneden. Tijdens de Winterspelen schreef zij ook een aantal artikelen over ijsdansen en skiën.

– Rochette kippenvel en tranen
– Kees-Jan van der Klooster wil de ‘Sven’ van de Paralympics worden
– Pijn gouden motivatie
– Kijkcijfers Eurosport nemen vlucht
– Medailles zijn gemaakt van afval elektronica
– De vlag dragen, geeft trots gevoel

************************************************************************

Zondag 7 februari 2010

‘Zonder zijwieltjes naar de eredivisie’

VENLO – Op zondag 7 februari heeft stagiaire Ingrid Lemmens van AD Sportwereld ‘zonder zijwieltjes’ een wedstrijd in de eredivisie bezocht. Om 14.30 uur was ze als verslaggeefster aanwezig bij VVV-Venlo tegen Vitesse in stadion de Koel in Venlo.

Nadat Ingrid Lemmens tweemaal met ervaren verslaggevers Martijn van Beeten en Marcel van der Kraan mee was geweest om een schaduwverslag te maken, mocht ze het in Venlo voor het eerste alleen proberen. Zoals chef Rob van der Zanden het noemde: ‘zonder zijwieltjes’.

Als voorbereiding op de wedstrijd bezocht Ingrid Lemmens vrijdagochtend allereerst de training van VVV-Venlo en had ze daarna een interview met rasechte Venlonaar Ferry de Regt.

Op zondagmiddag brak het moment van de waarheid aan. Voor Ingrid Lemmens was het niet de eerste keer dat ze stadion de Koel bezocht en ook het maken van een voetbalverslag was niet nieuws. Voor haar stage stond ze al wekelijks langs de lijn bij de Venlose amateursclubs.

VVV-Venlo won de wedstrijd gemakkelijk met een 2-0 zege. Het verslag van de wedstrijd en het interview met Ferry de Regt zijn via onderstaande links te lezen.

– VVV blijft bescheiden en reël ondanks plek in linker rijtje
– Rasechte Venlonaar Ferry de Regt pakt kans bij VVV

************************************************************************

Maandag 1 februari 2010

Afrika Cup verslaggeefster

ROTTERDAM – Stagiaire Ingrid Lemmens van AD Sportwereld volgde in de maand januari als verslaggeefster de Afrika Cup voor de grootste sportkrant van Nederland op de voet.

Vanaf de redactie in Rotterdam bekeek verslaggeefster Ingrid Lemmens bijna alle wedstrijden in de Afrika Cup. Ze was op de hoogte van alle ins- en outs van het toernooi en hield de lezer van AD Sportwereld vrijwel dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws uit de Afrika Cup.

Voor voetballiefhebster Ingrid Lemmens was het volgen van de Afrika Cup een mooie leerschool. De avondwedstrijden waren vaak laat beslist en werd een artikel op deadline van haar verwacht. Ze deed dit als stagiaire naar behoren en was altijd ruim op tijd klaar.

Klik op onderstaande links voor de gehele Afrika Cup productie

– Derde opeenvolgende winst Afrika Cup is na missen WK schrale troost voor Egypte
– Egypte wil derde titel
– Egypte en Ghana naar de finale van de Afrika Cup
– Algerije en Ghana naar halve finale
– ‘Omtembare Leeuwen’ tonen veerkracht en verslaan Zambia nipt
– Eto’o barst van vertrouwen

************************************************************************

Maandag 11 januari 2010

Ingrid Lemmens bezocht NK Sprint

GRONINGEN – Afgelopen weekend heeft AD Sportwereld stagiaire Ingrid Lemmens het NK Sprint in Groningen bezocht. De nationale titels gingen naar Annette Gerritsen en Stefan Groothuis.

Ondanks de hevige sneeuwbuien en de beperkte dienstregeling bij de Nederlandse Spoorwegen lukte het Ingrid Lemmens redelijk op tijd in Groningen te komen zaterdagochtend.

Bij de vrouwen won Annette Gerritsen op zaterdag zowel de 500 als de 1000 meter en stond na dag één aan kop in het algemeen klassement. Bij de heren was Stefan Groothuis lijstaanvoerder. De sprinter won ook de 1000 meter. De 500 meter werd gewonnen door Jan Smeekens.

Op zondag werden de prijzen verdeeld. Bij de vrouwen won Margot Boer de 500 en de 1000 meter, maar moest de titel laten aan Annette Gerritsen. De 24-jarige sprintster won de nationale sprint titel voor het eerst in haar carrière. Bij de vorige twee edities van het NK sprint ging het mis. In 2008 kwam Gerritsen ten val en vorig jaar werd ze gekwalificeerd na twee valse starts.

Bij de mannen won zoals verwacht ook Stefan Groothuis. De sprinter van de Controlploeg moest op de 500 meter zijn ploeggenoot Jan Smeekens voor zich dulden, maar won de 1000 meter met veel overmacht. Hij verzekerde zich daarmee van het goud.

De WK-tickets voor het WK sprint volgende week in het Japanse Obihiro gingen naar Sanne van der Star en Beorn Nijenhuis. Maar desondanks maakt het WK sprint het teleurgestelde seizoen voor Nijenhuis niet goed. De sprinter uit de Hofmeierploeg plaatste zich niet voor de Olympische Spelen.

Lees hier het hoofdverhaal over het NK sprint.
Lees hier het verhaal over de teleurgestelde Beorn Nijenhuis.

************************************************************************

Dinsdag 1 december 2009

Eerste stagedag voor Ingrid Lemmens bij AD Sportwereld

ROTTERDAM – De vierdejaars studente Ingrid Lemmens van de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg gaat dinsdag 1 december aan haar eerste stagedag bij AD Sportwereld beginnen. Vanaf 12.00 uur word ze op de redactie in Rotterdam verwacht.

Voor Ingrid Lemmens is stagelopen bij AD Sportwereld een droom die in vervulling gaat. Als klein meisje wist zij al dat ze wilde gaan werken in de sportjournalistiek.

Het is voor Ingrid Lemmens een spannende dag en ze weet nauwelijks wat haar te wachten staat. In een reactie laat ze weten dat ze er ontzettend veel zin in heeft en alle kansen die ze krijgt gaat benutten.

Wil je alvast een kijkje nemen op de website van AD Sportwereld?
Klik dan hier.

************************************************************************

Maandag 9 november 2009

Hoofdklasser OJC onder de loep nemen

ROSMALEN – In de week van maandag 9 tot en met zondag 15 november gaan zestien derde- en vierdejaars studenten hoofdklasser OJC Rosmalen onder de loep nemen. In het kader van het project: ‘Nieuws ligt op straat’ gaan de studenten in samenwerking met het Brabants Dagblad verhalen maken over en rondom de voetbalclub.

Het project is een navolging op het vorig jaar. Toen keerden achttien studenten van de Fontys Hogeschool Journalistiek de Bossche Verwersstraat binnenste buiten. Het project moet nieuws- en leesverhalen opleveren voor zowel de papierenkrant als speciale website.

Ingrid Lemmens nam als vierdejaars studente Krant deel aan het project. Ze schreef onder andere het interview met FC Den Bosch doelman Bart Tinus en zat bovenop het nieuws toen bleek dat zes spelers van het eerste elftal van OJC Rosmalen Mexicaanse griep hadden.

************************************************************************

Donderdag 5 november 2009

Aangenomen bij AD Sportwereld als stagiaire

ROTTERDAM – Per 1 december gaat Ingrid Lemmens aan de slag als stagiaire van AD Sportwereld. Donderdag 5 november kwam het verlossende bericht dat ze de concurrentie achter zich had gelaten.

Voor Ingrid Lemmens is stagelopen bij AD Sportwereld een droom die in vervulling gaat. Als klein meisje wist zij al dat ze wilde gaan werken in de sportjournalistiek.

Op 1 december om 12.00 uur wordt zij verwacht op de redactie van AD Sportwereld waar ze de komende drie maanden gaat verblijven. Ingrid Lemmens verwacht dat ze tijdens haar stage kan laten zien wat ze kan en mooie verhalen mag maken.

Wil je alvast een kijkje nemen op de website van AD Sportwereld?
Klik dan hier.

************************************************************************

Woensdag 30 september 2009

Minor bedrijfsjournalistiek goed afgesloten

TILBURG – Op woensdag 30 september heeft Ingrid Lemmens de minor bedrijfsjournalistiek goed afgesloten. Tijdens een assessment onderleiding van Bea Nobbe en Anja Sparidaans wist de studente op alle vragen antwoord te geven.

Het assessment ging over alle producten die tijdens de minor gemaakt waren. Ingrid echter gedurende minor aan de Fontys Hogeschool Journalistiek een goede en enthousiaste indruk dat er geen reden was om haar geen ruime voldoende te geven.

************************************************************************

Vrijdag 3 juli 2009

Redactie Gemeent ’t!? brengt bezoek aan Burgemeester Vreeman van Tilburg

TILBURG – De redactie van Ge meent ‘t!? brengt vrijdag 3 juli een bezoek aan burgemeester Vreeman van Tilburg. De zes studenten, waaronder Ingrid Lemmens, die de Zilveren Pluis wonnen met het bedrijfsblad overhandigen de burgervader van Tilburg het blad.

Burgemeester Vreeman schreef een gastcolumn in het bedrijfsblad en stond ook op de cover. De studenten willen hem met hun bezoekje bedanken voor zijn medewerking.

Meer informatie over het bezoekje aan Burgemeester Vreeman van Tilburg?
Klik hier.

************************************************************************

Woensdag 17 juni 2009

Ingrid Lemmens geïnterviewd door BNN Today

EINDHOVEN – Als vrijwilliger van Fortuna Sittard Ingrid Lemmens is woensdagavond 17 juni geïnterviewd door Sophie Hilbrand en Jeroen Stomphorst op BNN Today. De Limburgse werd geïnterviewd omdat Fortuna Sittard die dag de licentie terugkreeg van de rechter.

Fortuna Sittard had een kortgeding aangespannen tegen de KNVB omdat de Nederlandse voetbalbond de licentie van de Sittardse eerstedivionist had ingetrokken. Op woensdag 17 juni deed de rechter uitspraak en kreeg Fortuna de licentie terug.

Beluister hier het interview.
Lees hier de blog die freelance journalist Ingrid Lemmens voor de website van het AD schreef.

************************************************************************

Donderdag 14 mei 2009

Gemeent ’t!? wint Zilveren Pluis

MAARSSEN – Het bedrijfsblad Ge meent ‘t!? heeft tijdens de Grand Prix Bedrijfbladen de Zilveren Pluis gewonnen. Uit de drie genomineerden werd het blad gekozen tot winnaar. De jury prees de zes studenten voor hun lef, durf en het enthousiasme dat uit het blad straalde.

Het lukte de redactie van Gemeent ‘t!? om naar verluid vaak saaie onderwerpen zoals herindelingen en censuur met veel durf en lef te presenteren. De zes studenten kozen verrassende invalshoeken voor hun verhalen en namen daarmee risico. Maar volgens de jury slaagden zij met vlag en wimpel.

Ge meent ‘t!? lezen? Dat kan, klik hier om het blad te downloaden.

************************************************************************

Donderdag 7 mei 2009

Ge meent ‘t!? genomineerd voor Grand Prix Bedrijfsbladen

TILBURG – Het bedrijfsblad Ge meent ‘t!? is genomineerd voor de Grand Prix Bedrijfsbladen 2009. Het eenmalige bedrijfsblad over de gemeente branche de Zilveren Pluis winnen.

Het blad is gemaakt door zes studenten van de Fontys Hogeschool Journalistiek, waaronder Ingrid Lemmens, als project voor de minor bedrijfsjournalistiek. De studenten beoordeelden in het blad zes andere gemeentebladen en schreven verhalen over herindelingen in gemeenten, censuur en peilden meningen op straat.

De Grand Prix Bedrijfsbladen vindt plaats op donderdag 14 mei 2009 in Maarssen.

Meer informatie vind je onder het kopje: Ge meent ‘t!?

Ge meent ‘t!? lezen? Dat kan, klik hier om het blad te downloaden.

************************************************************************

Maandag 10 november 2008

Studenten verblijven week in Bossche Verwersstraat

DEN BOSCH – In de week van maandag 10 tot en met 16 november verblijven achttien derdejaarsstudenten van de Fontys Hogeschool Journalistiek in de Verwersstraat in Den Bosch. In het kader van het project: ‘Nieuws ligt op straat’ keerden de studenten in samenwerking met het Brabants Dagblad de straat de hele week binnenste buiten.

De verhalen die gedurende de week worden gemaakt verschijnen zowel in de papierenkrant als op de speciale website. Ingrid Lemmens nam als derdejaars studente Krant deel aan het project. Ze schreef onder andere een verhaal over een oude, bordeaux rode eend van advocaat Jean van Zinnicq Bergmann en interviewde mode-ontwerper Addy van den Krommenacker.

Meer lezen over het project? Klik hier.

************************************************************************

Woensdag 25 juni 2008

Minor sport en vrije tijd voldoende behaald

TILBURG – Op woensdag 25 juni 2008 heeft Ingrid Lemmens haar eerste minor sport en vrije tijd aan de Fontys Sporthogeschool in Tilburg voldoende afgesloten.

De tweedejaars studente organiseerde gedurende de minor twee evenementen. Samen met medestudenten Rick Broeren, Nick Renkens en Johan van der Putten en voetbalvereniging vv Scharn uit Maastricht werden er twee Wintertoernooien voor de A- en B-jeugd op touw gezet.

In 14 juni 2008 hield Ingrid Lemmens samen met haar drie medestudenten een sponsorloop voor Villa Pardoes. Mede door het organiseren van deze evenementen en haar goede inzet tijdens de minor gaf docent Jack de Rijk haar een voldoende.

Bekijk de filmpjes van de evenementen hier.

************************************************************************

Vrijdag 30 mei 2008

Negen voor stage op regioredactie Maastricht

MAASTRICHT – Ingrid Lemmens heeft voor haar stageperiode op de regioredactie in Maastricht een negen gekregen. Chef van de regioredactie Joos Philippens beloonde haar goede inzet tijdens het beoordelingsgesprek met dit hoge cijfer.

Joos Philippens vond dat Ingrid Lemmens zich enthousiast, doortastend, vlot schrijvend en kwalitatief goed gemanifesteerd had tijdens haar stageperiode.

Als beloning mag de tweedejaars studente  blijven als freelancer.

************************************************************************

Vrijdag 11 april 2008

Ingrid Lemmens behaalt 7,5 op sportredactie

SITTARD – Tijdens een beoordelingsgesprek met plaatsvervangend chef Rob Sporken van de sportredactie van Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad heeft Ingrid Lemmens een 7,5 als punt gekregen.

Rob Sporken prees Ingrid Lemmens voor haar inzet en enthousiasme tijdens haar stage. ,,Ze was zeer gedreven en maakte waar nodig lange dagen.” De tweedejaars studente werd als een prettige collega ervaren.

Vanaf maandag 14 april 2008 gaat Ingrid Lemmens voor zes weken stagelopen op de regioredactie Maastricht.

************************************************************************

Vrijdag 15 februari 2008

Eerste stage bij Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad

TILBURG – Op maandag 3 maart begint Ingrid Lemmens aan haar eerste stage bij Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad. De tweedejaars studente aan de Fontys Hogeschool Journalistiek begint haar stageperiode op de sportredactie van de Limburgse kranten.

Na zeven weken gaat ze zes weken werken op de regioredactie in Maastricht. Ingrid Lemmens verwacht dat ze tijdens haar stage kan laten zien wat ze kan en mooie verhalen mag maken.

************************************************************************

Woensdag 20 juni 2007

Ingrid Lemmens behaald propedeuse Fontys Hogeschool Journalistiek

TILBURG – Eerstejaars studente journalistiek Ingrid Lemmens heeft haar propedeuse gehaald. Tijdens de herkansing van het eerstejaars assessment sleepte ze alsnog haar propedeuse in de wacht.

Op 6 juli krijgt de kersverse tweedejaars studente haar propedeuse uitgereikt. Ze is één van de 34 eerstejaars studenten aan de Fontys Hogeschool Journalistiek die haar propedeuse heeft gehaald.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s